onsdag 20. mai 2009

Montañita og Ayampe

Montañita va en liten soet strandby med deilig strand, god mat, masse turista og god stemning. Restauranta og hostella paa rad og rekke, saa man treng ikke vaer redd for aa foel sae aleina. ;) Nesten litt vel folksomt til tider, og umulig aa "gjoem" sae bort fra ivrige lokale. Men de fleste e jo veldig hyggelig da, saa det e nu mest bare morsomt. Maten her va kjempegod, og vi spiste masse gode fiskemiddaga og deilige fruktsalata!! Ellers kosa vi oss med late daga paa stranda.

Kvelden foer vi sku reis sku vi ta ut penga for aa betal for hostellet. Vi va helt skrapa og hadde ikke penga til mat engang. Da gjorde vi den gledelige oppdagelse av at de to eneste minibankan paa stedet va ute av drift! Saa der stod vi da uten et roedt oere med ei hotellregning som venta og null mat og vann. Vi la diverse slagplana om korsn vi sku kom oss fra det hele, men det meste va rimelig ukonstruktivt kan man si..;) Men neste dag proevde vi oss paa ny med minibankan, og da fikk vi heldigvis ut penga saa vi kunne gjoer opp for oss i fred og fordragelighet! ;)

Turen videre gikk til en liten fiskelandsby som hete Ayampe og laa en halvtimes kjoeretur unna. Vi hadde hoert mye fint om plassen og hadde hoeye forventninga. Og plassen va virkelig kjempefin! Men den va myye mindre enn vi hadde forestilt oss og nesten helt folketom. Det va stort sett vi og to amerikanera som bodde paa hostellet. Hostellet va kjempefint og vi bodde vi smaa hytta med hengekoeya utfor. Folkan som jobba der va superhyggelige og vi likte oss kjempegodt der. Rett nedfor hostellet laa ei lang flott strand som vi hadde naermest for oss sjoel. Bortsett fra hostellet, va det noen andre hostella i naerheten pluss et par smaa kioska...mer va det ikke. Vi proevde aa finn en plass aa kjoep broed og solkrem, men det va rimelig haaploest. En kveld lagde de som jobba paa hostellet et stort baal paa stranda som vi satt ved hele kvelden og kosa oss. Fikk selskap av noen lokale folk, saa vi blei en fin gjeng til slutt. :)

Selv om vi likte oss i Ayampe, saa va det nok for et par daga. Saa nu har vi dratt videre til en plass som hete Puerto Lopez, som ogsaa e en liten plass langs kysten. Puerto Lopez e derimot mye stoerre enn baade Ayampe og Montañita. Her har vi planer om late stranddaga og bl.a. en tur ut til ei oey som hete Isla De La Plata der det visstnok ska vaer kjempefint. :)

1 kommentar:

  1. Eg kjenn sommervarmen nesten heilt hit altså... Og har i den anledning gått te innkjøp av tre nye sommerkjola, som eg allerede bruka flittig... Dog med leggings og singlet under. Å skjerf i hals'n attåt ;) Men d e fresht og sommerlig og e har i underkant a to uke te ferie :) Ihaaa!:)

    Høres ut som dokk driv med profesjonell livsnyting der borte! Det gleda mit livsnytende hjerte ;)

    SvarSlett