torsdag 14. mai 2009

Back in Ecuador!

Ja, da va vi over paa ecuadoriansk grunn igjen etter 2 og 1/2 flotte, men intensive uka i Peru. Foeles nesten som aa kom litt hjem, siden vi har bodd her saapass lenge. Kom med nattbussen i natt fra Mancora (nord i Peru) til Guayaquil. Det va en meget slitsom og irriteranes busstur. Vi maatte ut av bussen 4 ganga i loepet av natta. Foerst for aa sjekk oss ut av Peru, neste for aa sjekk oss inn i Ecuador. Tredje stopp va passkontroll igjen og siste stopp va bagasjesjekk. Og med stappfull to-etasjers buss sir det sae sjoel at ting tok tid!! Vi blei passelig smaanervoes under baggasje-sjekken for om noen kunne ha planta noe stoff eller noe i baggasjen vaarres, og forestilte oss et oeyeblikk at vi kom til aa havn i fengsel og det som verre e. Vaktan som sjekka baggasjen virka ikke t aa tull med...kledd i militaerklaer, pistol i beltet og rimelig stram i maska. Ae e sikker paa at hadde vi proevd aa slaatt av en spoek til dem, saa hadde det vaert grunn nok for aa ikke slipp oss inn i landet. Men det gikk heldigvis bra, og vi kom oss trygt over grensa.

Dro rett videre fra Guayaquil og til en liten plass ved kysten som hete Montañita. Her har vi funnet oss hostell og faatt oss deilig fiskemiddag. Har ikke rukket aa se saa mye av plassen enda, men har faatt med mae at d e ei laaaang strand rett utfor hostellet, saa ae trur det her kan bli bra..;) Det e en typisk turistplass og mange kommer hit for aa ligg paa stranda og/eller surf.. Foel mae ganske sliten etter ei natt paa buss uten noe soevn, saa ska bli godt med noen late daga her.

Fikk oss en halv dag i Lima tidligere i uka mens vi venta paa bussen nordover i Peru. Der blei ae overlykkelig over aa finn Starbucks!! Foerst paa flyplassen da vi kom med flyet fra Cusco, og senere inne i byen. Saa ae fikk deilig kaffe 2 ganga i loepet av en dag, noe som e fantastisk for ei som ikke har drukket god kaffe sia jul! :) For kaffen her borte e lite god!! Naar man e her borte e det mange selvfoelgelige ting i Norge, som man virkelig ser verdien av. Det e endel ting ae savna her borte, saa ae ser fram til aa kom hjem! Ae gleda mae faktisk til aa spis Grandiosa av alle ting...hehe...;) Men inntil da saa e det nok av ting ae nyt her borte... det gjeld aa nyt det gode man har der man e, og ikke tenk paa alt man ikke har. Men det e godt aa kjenn paa at man virkelig sett pris paa ting hjemme.. I Norge tar man mye som en selvfoelge..

Fra Lima tok vi bussen til Mancora, som vi hadde hoert masse skryt om. Men vi syns ikke plassen levde opp til forventningan, saa ble der bare 1 og 1/2 dag. Men hostellet va veldig fint og vi hadde egen balkong med havutsikt og stranda naermest for oss sjoel.

Her i Montañita kommer vi til aa vaer noen daga.. sommer og sol...yeeeeeh..B-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar