tirsdag 27. januar 2009

Joggetur

Forrige uke foelte ae mae som en olding, som spiste middag klokka halv to og la mae klokka ni..;) Hadde ikke akkurat overskudd av energi. Denne uka har det heldigvis snudd, og Im back in business! Saa full av energi va ae klar for min foerste joggetur her borte. Ae e enda ikke saa kjent i naermijloet der vi bor, saa ae stod litt saann spoerranes paa gata foer ae la i vei. Ae valgte venstre bortover ei rolig gate med fortau, i enden av veien valgte ae en slak oppoverbakke i et boligfelt. Ikke foer kommet mae litt opp i bakken hoppa det plutselig en hund fram som bjeffa som besatt. Heldigvis va hunden bak et gjerde, men ae jogga kloss oppi, saa man kan trygt si ae skvatt til ja. Og det viste sae at det ikke va den eneste hunden i nabolaget. I samtlige hus ae jogga forbi hoppa det frem hunda som oppfoerte som de ikke hadde spist paa flere uka, og endelig fikk menneskekjoett i sikte.

Vel gjennom gate to, kommer ae til gate tre. Der e det like mange hunda, men en vesentlig forskjell; de va laus! Aa spring mot masse loese hunda, e aa be om braak. Ae maatte ned i gaa-tempo, og fant ut at det va best aa kom sae ut paa hovedveien, der det ikke va saa mange hus, men bare gangfelt og motorvei. Joda, det gikk fint i begynnelsen, men etterhvert begynte ae aa kjenn skikkelig bensinsmak i munnen, og foelte mae plutselig rimelig forurensa der ae dreiv aa pusta inn rykende fersk eksos fra gamle bila som susa forbi.

Dermed bar det inn i boligomrade igjen. Den neste gata ae kom til va ei slags industrigate med forskjellige varksted og fabrikka. Midt paa gangfeltet laa det ei pittelita tynn katt og stirra tomt ut i lufta. Va den doed eller hadde den bare siesta? ikke godt aa si. Ekkel va den i hvertfall. I nabogaarden trippa det hoena og kyllinga rundt bak et gjerde, men gjerde hadde et stort hull i sae, saa det gikk et par kyllinga aa trippa midt paa gangfeltet der ae kom joggende. Et par kvartala til med hunda, katta og diverse andre ting ga ae opp, og retunerte hjemover.

Vel inne i mi gate kom det kjoeranes en bil full av teaaringsgutta, som visstnok ikke veit ka 2. eller 3. gir e, for her gikk det i 1. Joda...de ville nu gjerne bli venn m mae, og i det hele tatt. Ae forstod egentlig alt de proevde aa si, men noen ganga e det vaeldi greit aa virk rimelig uforstaaende og skyld paa at man ikke kan noe spansk...;)

Saa da va ae hjemme igjen, fortsatt med masse energi, men konkluderte med at det nok kommer til aa bli min foerste og siste joggetur her nede...hehe... Hvertfall i det nabolaget her!

3 kommentarer:

  1. Du har min fulle og heile støtte te å aldri meir jogg i ditt nuværende nabolag!:)
    E vil anbefal boksing for å få ut energien, det e veldig effektivt :)
    Håpa at du ellers nyt livet og tilstanda på andre sida av Atlantern!:)

    SvarSlett
  2. hahaha, Eg flir meg ihjæl Rikke! Ser deg så førr meg!:D Ja du må bære stå på mæ jogging å i dæ heile tatt! Arti å hør korsn du har dæ. You go girl!;)
    Klæm fra Agnete

    SvarSlett
  3. vilken upplevelse att jogga där borta!!=D önskar ja hade kunna följa med på avstånd och fota dig!;D kuuuul med en privatlärare i spanska! och du verkar ha det hur bra som helst!:) hoppas snart få se lite bilder också! kramkram...

    SvarSlett