søndag 29. mars 2009

Jima

Ae, Sissel, Hanne og Alice (2 norske voluntoera her) va klar for aa se noe mer enn Cuenca, og slo opp i Lonely Planet for aa faa noen tips. Der stod det om en plass som hete Jima, der det visstnok va flere hester enn bila...saa vi skjoente at dette maatte vaer ei skikkelig landsbygd. Vi fikk lyst aa test ut plassen og la avgaarde loerdags formiddag.

Bussturen utover tok 1 1/2 time, og den va verdt turen i sae sjoel!! Det e saa fantastisk masse vakker natur aa se her og ae sugde til mae alle inntrykk. Det slaar mae gang paa gang kor groent og frodig det e her, og kor ufattelig masse flotte fjell det e her! Ae har slutta aa vaer redd for de smale grusveian og bratte skraaningan... det e ikke saa mye man faar gjort med det uansett! Men det e ikke kem som helst som faar til aa kjoer paa de her veian...det skal sies. Ae hadde nok logge fint neddi ei skraaning for lenge sia hvis ae sku ha begitt mae ut paa en kjoeretur her.

Vi kjoerte lengre og lengre uti "gokk", og begynte aa bli spent paa aa se kor det egentlig va vi va paa vei. Ae kikka mae rundt og observerte at vi va de eneste gringoan (utlendingan) i bussen. De maatte nu ha lurt paa ka vi fire hadde tenkt oss langt uti huttiheita. ;) Plutselig gaar alle av, og vi tenk at det maa nu vaer flere stopp litt lengre inn i sentrum. Men nei, det VA sentrum! hahaha...

Vi ble godt tatt i mot av en kvit hund som hadde vaeldi lyst til aa hopp litt paa mae siden ae va den som likte hunda minst av alle der. Og saant blir jo ae veldig gla av! aargh... Men han fikk nu hoppa sae ferdig og ae fikk skreket mae ferdig, saa da va vi venna og vandringskamerata resten av turen.. For den fulgte oss trofast gjennom "hele" byen, og forlot oss ikke foer vi satt oss paa bussen igjen.

Plassen bestod av masse gamle falleferdige hus, og de fleste saa folketomme ut. Gatene va stille og oede...bare et par indianera som traska rundt. Rundt omkring trippa det hoens og kyllinga. I en hage stod det en hest og lurte paa ka vi glana saann paa. Og saa va det hunder, ikke minst...flust av dem! Folk? Det va ikke mange av dem.

Ja, naar va det bussen skulle gaa tilbake?...om 4 tima... Hahaha...ka i alle dager skulle vi slaa tia i hjel med? Magan rumla og vi va alle klar for mat, men va det mulig aa faa tak i? Vi fant faktisk en restaurant!! Men etter en tur innom der og et blikk inn paa kjoekkenet, takka vi pent for oss, og fant ut at vi heller ville sult enn aa spis der. Litt lengre opp i gata fikk vi kjoept oss et par bolla hver og juice, ogsaa satt vi oss paa en benk i "sentrum" og kosa oss i sola. Der satt vi til bussen tok oss med hjem igjen.

Selv om plassen i sae sjoel va rimelig doed, saa va det deilig med en liten utflukt, og vi fikk jo sett ei skikkelig landsbygd noe som va interessant i sae sjoel! :)


1) Alice, Sissel og Hanne. 2) Mae i sentrum av Jima

Da vi kom tilbake til Cuenca unte vi oss et deilig maaltid paa stamkaféen vaarres Wunderbar! Der har de verdens beste juice!!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar