torsdag 23. april 2009

Siste dager i Cuenca! Snart ferie!

1 mnd med spanskkurs og 10 uka jobb i Cuenca e snart over, og ferien ligg bare steinkast unna! Vi e to fornoeyde, men litt slitne jenta som kommer til aa savn ungan paa jobb, vertsfamilien, Cuenca og endel andre ting, men som samtidig ser veldig fram til aa kom oss videre, se og opplev nye plassa og ikke minst faa oss sol og varme!! Den siste mnd har vaert regn, regn, regn, saa vi e veldig klar for noe anna enn regn! 

Loerdag sett vi kursen soerover og til en liten plass som hete Vilcabamba. Der ska det visst vaer veldig fint, saa det gleda vi oss veldig til! Etter Vilcabamba venta Peru! Blir kjempespennende aa opplev et nytt land! Vi har tenkt aa reis nedover langs kysten av Peru, og etterhvert innover i landet der Machu Picchu venta oss! Machu Picchu e en prekolumbiansk ruinby som ligg 2430 moh. Den blir ansett som et av verdens syv underverker, og ska visst vaer en unik opplevelse! Gleda oss masse til det! 

Etter vel 2 uka i Peru, reis vi nordover igjen og opp langs kysten av Euador. Hoer rykta om fine strender og sol, saa har en mistanke om at det kan bli deilig! :) 

Imaarra e det avskjedsdag paa jobb, og da ska ae og Sissel kjoep kake til ungan og de voksne. Har blitt veldig glad i ungan, og e trist aa tenk paa at ae mest sannsynlig aldri kommer til aa se dem igjen. Lura paa korsn liv de kommer til aa faa og korsn muligheta de egentlig har. Ae haapa de faar et godt liv, tross lite ressurser!! 

Vertsmammaen vaarres har sagt at vi ska spis Cuy imaarra som avskjedsmaaltid. For de som ikke veit ka cuy e, saa kan ae gledelig informer om at det e marsvin! Marsvin e nasjonalretten her, og blir sett paa som delikatesse. Ae kan ikke si at ae gleda mae veldig, men ae kan jo ikke ha vaert i Ecuador uten aa smakt det heller. Ae og Sissel tenkte vi sku lag sjokoladekake til dessert, saa ae haapa det blir et greit resultat...;) Blir trist aa forlat familien ogsaa... De har vaert kjempesnill og vi har blitt glad i dem ogsaa! Vi e nu blitt invitert til Joses 15 aarsdag (han e 7 aar nu). Den skal han feir paa kysten med masse god mat og fine jenta...;) 

2 kommentarer:

  1. Ferdig-jobba faktisk?!?! Ojojoj :) SÅ herlig!:)
    Sku ønska eg kun si at eg e ferdi eksaminert før sommer'n, men d e nok ennu en måned te.
    MEN eg har fått opptrening-a-nakken-plass på Lillehammer den 4. juni, det skal bli kanon med tre uke kor e KUN ska tren, nyt livet og sov ;) hehehe :) Kanskje du e i Norge igjen te da?

    Håpa uansett at ferieturen bli kanon og at dokk opplev alle fantastiske ting som sør-amerika har å by på!:) Slikk litt sol for meg også og svøm LANGE tura i havet for meg!:)

    Varm klæm fra meg som hadde sulta i stedet for å blitt fora m marsvin, uansett kors'n land eg va i ;)
    (ska sies at eg e redd levende marsvin... hehe)

    SvarSlett
  2. Ja, d e deilig! :) Du ska se at du har ferie foer du veit ordet av d du og! Saa flott at du ska paa nakke-opptrening! Blir sikkert veldig bra! 4.juni..da ska ae etter planen land paa gardermoen ja..:)
    Varm klem tilbake
    ...og forresten...cuy va ikke saa ille som ae hadde trudd...;)

    SvarSlett